Behandlingar

Klicka här för att se priser på de olika behandlingarna.

Klassisk massage är hos Corpus Sanus Massage & Hälsa en djupgående behandling där massagegreppen till största del utförs tvärs över musklernas fiberriktning. Med olika grepp och tekniker genomarbetas musklerna för att öka blodcirkulationen och släppa på spänningar.

Hos oss bokar du längd på behandlingen och när vi ses kommer vi genom samtal fram till vilken del av kroppen du vill ha behandlad.

Idrottsmassage är en mer djupgående och kraftfull massage som därmed också är mer behandlande är avslappnande. En massagemetod för den aktiva människan! För idrottaren är ofta syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, förlänga och mjuka upp vävnad och ärrbildning. Den kan upplevas som tuffare än klassisk massage men lämpar sig naturligtvis även för den som inte är idrottare.

Terapeutisk massagebehandling omfattar fler moment och används då du har ett specifikt besvär som begränsar din rörlighet och/eller ger smärta. För att komma fram till var problemet sitter utförs bl.a rörelse-, muskelfunktions- och töjningstester innan massage av aktuellt område. Därefter utför jag någon form av muskelavspänning (PIR) eller muskeltöjning (PNF) och/eller PRT-behandling. Ländryggssmärta beror ofta på problem med ligamenten i just ländryggen. Om detta konstateras vid undersökningen behandlar jag dem enligt en unik metod utvecklad av Dr Ben Benjamin vid The Benjamin Institute of Advanced Studies.

Avslappnande helkroppsmassage. En avslappnande massagebehandling för hela kroppen, inkl ansikte, säte, fötter och händer. Denna behandling har fokus på avslappning och är därför inte lika djupgående och specifikt behandlande som ovanstående.

Hot Stone Massage. Massage med varma lavastenar. Ger både energi och djup avslappning.

Mjuk massage. En massagebehandling avsedd för personer med t.ex fibromyalgi eller annat långvarigt smärtsyndrom. Den är inte djupgående utan enbart utformad för att ge avslappning och smärtlindring.

Ansikts- och skalpmassage. Massage av just ansiktet är djupt avslappnande och väldigt skönt. Kompletterad med skalpmassage känner du stressen rinna av dig.

Gravidmassage. En trygg och smärtfri massagebehandling anpassad för den gravida kvinnan. En lugn och avkopplande stund är välkommen när man väntar barn och med tanke på de förändringar som sker i kroppen är det vanligt att få besvär i t.ex bröst- och ländrygg. Som diplomerad gravidmassör har jag en djupare kunskap om den gravida kroppen och utför en anpassad massage som är trygg för både mamma och barn. Behandlingen utförs på en specialkudde så du kan ligga på mage utan problem.

Hemmamassage/vårdhem/äldreboende. Alla mår bra av beröring men alla har inte möjlighet att ta sig till en massör. Anledningarna kan vara många och vi erbjuder möjligheten att få massage hemma i bostaden eller ute på vårdhemmet/äldreboendet. En tjänst som uppskattas mycket både av den som får behandlingen och av de anhöriga.